Lokalne vijesti

MUP KSB: I zakonski smo obvezni čuvati svoju imovinu

U proteklom razdoblju na području Kantona Središnja Bosna evidentirano je više krađa nezaštićene pokretne imovine, a posebno motornih vozila koja su u vrijeme krađe bila otključana, odnosno u kojima su vlasnici ostavljali ključeve u bravi za paljenje vozila.

“Takva vozila su veoma dostupna za razne oblike neovlaštenog korištenja, počevši od krađe vozila pa do činjenja različitih krivičnih djela i prekršaja, nakon čega se ta vozila napuštaju”, upozoravaju iz Ureda komesara MUP-a KSB, kao primjere navodeći slučajeve u Travniku, Novom Travniku, Bugojnu, Kiseljaku, ali i drugim mjestima.

Sukladno tomu, upozorili su građane da imaju zakonsku obvezu čuvanja svoje imovine, uključujući i vozila, koja se nakon upotrebe moraju zaključati, kako bi se zaštitila od neovlaštene upotrebe. Na taj način se smanjuje mogućnost od krađe vozila, kao i neovlaštenog korištenja vozila za razne nezakonite radnje, koje mogu imati izuzetno štetne posljedice. To se odnosi i na razna materijalno- tehnička sredstva.

Prema građanima koji ne budu poštovali navedene zakonske obveze, sužbenici policije će poduzimati zakonom propisane mjere i radnje.

(URED KOMESARA)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend