Lokalne vijesti

MUP KSB: Devet prometnih nezgoda

Tijekom protekla 24 sata na području KSB prijavljena su 2 krivična djela.

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

1.Dana 06.12.2019.godine u PS Travnik prijavljeno je krivično djelo „Krađe“ u trgovačku radnju „Didaco“ u ulici Stanična, općina Travnik. Tom prilikom, prema prijavi, iz navedene radnje otuđeno je više kozmetičkih artikala u vrijednosti preko 300,00 KM.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici PS Travnik došli su do saznanja da su osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela K.Č rođen 1975.godine i S.Š rođena 1980.godine, obadvoje iz Zenice.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

2.Policijski službenici PS Bugojno uspješno su rasvijetlili dva krivična djela „Lažnog prijavljivanja“, koja su počinjena dana 05.10. i 12.10.2019.godine. Ova djela su počinjena na način da je putem telefona u policijsku stanicu prijavljeno postavljanje eksplozivne naprave u ugostiteljski objekat koji se nalazi u ulici Slobode, općina Bugojno.

Poduzimajući intenzivne mjere i radnje na rasvijetljavanju navedenih djela, policijski službenici PS Bugojno su došli do saznanja da su osumnjičeni za njihovo izvršenje S.O. rođen 1989.godine iz Cazina i S.I. rođena 1997.godine iz Banja Luke.

Svi prikupljeni materijalni dokazi zajedno sa izvještajem o počinjenom krivičnom djelu protiv osumnjičenih dostavjeni su nadležnom Kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje.

JAVNI RED I MIR

Evidentiran je 1 slučaj  narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST PROMETA

Evidentirano je 9 prometnih  nezgoda u kojima su 3 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa  uručeno je ukupno 449 prekršajnih naloga, od kojih je 376 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

Iz prometa su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 4 vozača.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend