Lokalne vijesti

MUP KSB: Deset vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu

Tijekom proteklog vikenda na području KSB prijavljeno je 7 krivičnih djela.

Dana 18.06.2021.godine oko 20,10 sati u ulici 705. Slavne brdske brigade, općina Donji Vakuf, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce izvršili su kontrolu motornog vozila marke Mercedes, kojim je upravljao F.H. rođen 1988.godine iz Donjeg Vakufa. Tom prilikom kod istog je pronađena  određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, kao i digitalna vaga za precizno mjerenje.

Istog dana, oko 21,40 sati u mjestu Brnjaci, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu osoba D.P. rođen 2002.godine iz Kiseljaka i P.B. rođen 2001.godine iz Fojnice, koji su zatečeni u parkiranom motornom vozilu marke VW Golf VII. Prilikom kontrole kod D.P. pronađena  je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Dana 19.06.2021.godine oko 18,45 sati u mjestu Višnjica Polje, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu osobe R.Ž. rođen 1985.godine i M.R. rođen 1988.godine, obadvojica iz Kiseljaka, koji su zatečeni u parkiranom motornom vozilu marke Ford Fokus. Tom prilikom kod R.Ž. su pronađene  određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis.

U suradnji sa nadležnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Evidentirano je 12 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

Evidentirano je 15 prometnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 538 prekršajnih naloga, od kojih je 138 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 34 vozača, od kojih je 10 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend