MUP KSB: Buran vikend, pljačka, pronađena droga u Vitezu i Busovači

U tijeku proteklog vikenda na području KSB prijavljeno je 9 krivičnih djela.

Dana 14.01.2022.godine oko 20,40 sati u PS Novi Travnik je prijavljeno da je od strane nepoznate muške osobe izvršeno razbojništvo,  uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, nad radnicom trgovačke radnje koja se nalazi u ulici Ive Andrića, općina Novi Travnik. Tom prilikom je otuđeno oko 600 KM iz kase u kojoj se nalazio dnevni pazar.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su izašli službenici policije koji su uz saglasnost nadležnog Kantonalnog tužilašta pristupili poduzimanju intezivnih mjera i radnji na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela.

Istog dana oko 18,30 sati u mjestu Bukovci, općina Busovača,policijski službenici tima za borbu protiv zloubotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled vozila Ford kojim je upravljao A.P., rođen 1989.godine iz Busovače, gdje je kod istog  pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga Cannabis.

Dana 15.01.2022.godine oko 23,20 sati u ulici B.Brigade, općina Vitez, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, izvršili su kontrolu i pregled osobe H.A., rođen 2002.godine iz Viteza. Tom prilikom je kod istog pronađena određena količina bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu.

U suradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje. 

Evidentirano je 10 slučaja narušavanja javnog reda i mira. 

Evidentirano je 8 prometnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba. 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 820 prekršajnih naloga, od kojih je 298 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

Iz prometa su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 27 vozača, od kojih je 7 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila