Vijesti iz BiH

MOSTAR: Večeras prosvjed “RIP democracy BiH”

U Mostaru je danas na društvenim mrežama najavljen prosvjed protiv izbora Željka Komšića na mjesto člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, prenosi Pogled.ba

Kao organizator prosvjedne šetnje navedena je “hrvatska mladost”. Građani su pozvani da se okupe u 18.00 sati kod Sveučilišta i da prošetaju do Ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH u Mostaru, gdje će upaliti svijeće i iskazati nezadovoljstvo. U prosvjednom pozivu se napominje da se očekuje “opća mobilizacija” svih organizacija kako bi iz Mostara “otišla dostojanstvena poruka u svijet o preglasavanju Hrvata”.
“Hrvatice i Hrvati, vrijeme je da se reagira na ponovljeno gaženje demokracije u vidu preglasavanja Hrvata i izbora za hrvatskog člana Predsjedništva osobe koja je izabrana bošnjačkim glasovima. Neka plamen svijeća koje budu gorjele pokaže da demokracija u BiH ne postoji, ali neka još snažnije pokaže da smo još tu i da nećemo prihvatiti rušenje političke volje hrvatskog naroda”, navodi se u pozivu.
Kandidat DF-a Željko Komšić izabran je treći put za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, osvojivši na proteklim općim izborima u BiH više od 190.000 glasova i pobijedivši kandidata HDZ-a BiH Dragana Čovića, koji je dobio podršku blizu 130.000 birača.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend