Lokalne vijesti, Vijesti iz BiH

MOSTAR: Topčić se nagodio i priznao ubojstvo Vitežanina u objektu “Slavonija Di”

Valter Topčić (59) optužen za ubojstvo Islama Ahmetovića (25) iz okoline Viteza i u stjecaju s kaznenim djelom “paljevina”, kao i “izazivanje opće opasnosti”, sklopio je sporazum o priznanju krivnje, prenosi Dnevni list.

 

U Županijskom tužiteljstvu HNŽ-a potvrđeno je da je prihvatio kaznu zatvora u trajanju od 14 godina, ali o tome će se raspravljati tek na narednom ročištu, s obzirom na to da je jučerašnje ročište odgođeno zbog Topčićevih zdravstvenih problema. Naredno je ročište zakazano za 17. siječnja.

Topčića optužnica tereti da je 18. lipnja prošle godine između 13 i 14 sati, u nekadašnjem salonu namještaja “Slavonija Di” u Mostaru, u kojem je radio kao čuvar, zatekao Ahmetovića i njegova rođaka Sandra Nicu (25), koji su tu došli s namjerom da prikupe sekundarne sirovine, nakon čega je povikao: “Stanite, majku vam j….”, te iz pištolja “browing” ispalio hitac u zrak.

Ahmetović je stao, nakon čega ga je Topčić drškom pištolja počeo udarati u glavu, a nije se obazirao ni kad mu se on obratio riječima “Nemoj me udarati, zovi policiju”.

Nakon toga je iz neposredne blizine ispalio hitac u Ahmetovićevu glavu. Sve je vidio Nice, koji je uspio pobjeći. Topčić je nakon toga, kako bi prikrio kazneno djelo koje je uradio, podmetnuo požar u objektu zapalivši jednu zavjesu. Došlo je do požara širokih razmjera koji je prijetio i stanovništvu, a tijelo ubijenoga Ahmetovića pronađeno je potpuno izgorjelo.

Osim objekta “Slavonija Di”, izgorjela su tri automobila parkirana u neposrednoj blizini, prikolica za vozilo te dio susjedne kuće. Ukupna načinjena šteta procijenjena je na 203.000 KM.”

/HMS/

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend