Svijet

Mladić iz BiH, šef narko-kartela, uhićen je u austrijskom Klagenfurtu

Dvadesetjednogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine, čije ime nije priopćeno, označen je kao vođa narko-kartela čija su četiri člana, uključujući i njega, uhićena u akciji policije austrijske pokrajine Koruška.

 

Uhićeni

Sva četvorica uhićenih u akciji policije austrijske pokrajine Koruška prebačena su u zatvor u Klagenfurtu, gdje će pričekati podizanje optužnice, prenose Nezavisne.

Tereti ih se za krijumčarenje i prodaju velikih količina droge, a posao je vodio bosanskohercegovački državljanin, dok mu je asistirao dvadesetogodišnji Slovenac.

Oni su nabavljali drogu u Sloveniji i prenosili je preko granice, a onda u Austriji predavali dvojici ovisnika iz Klagenfurta, koja su bila zadužena za daljnju prodaju, pišu mediji.

Od siječnja prošle godine tandem podrijetlom iz Bosne i Hercegovine odnosno Slovenije, kako ga sumnjiče, prenio je devet kilograma heroina, pola kilograma kokaina i najmanje 350 tableta ekstazija tržišne vrijednosti 450.000 eura.

Gotovina

U akciju uhićenja narko-dilera u Austriji bila je uključena i specijalna austrijska policija “Cobra”, čiji su pripadnici provalili u stan u Klagenfurtu.

Iz stana, koji podsjeća na bunker, slovenski i bosanskohercegovački državljani pokušali su pobjeći preko balkona, ali su ih specijalci uhitili.

U stanu je pronađeno više tisuća eura u gotovini, ali i tek pristigla droga spremna za plasman.

(Dnevnik.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend