Mladi umjetnik iz Viteza postao magistar grafike i profesor likovne kulture

Mladi umjetnik iz Viteza, Martin Frljić,  je na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu obranio magistarski rad te postao magistar grafike i profesor likovne kulture. Martin stvara umjetnička djela koja iz dana u dana imaju sve više ljubitelja. Ono što ga ističe od drugih je poseban izričaj.
“Tijekom odrastanja smatrao sam da je bit umjetnosti što realniji pristup, što srodniji fotografiji. Postigavši takav stupanj vještine gdje sam doslovno imitirao fotografiju, došlo je do zasićenja. Na trećoj godini studija ‘otkrio’ sam jednu drugu dimenziju i po prvi put sam počeo stvarati nešto isključivo osnovano na emocijama. Tek tada sam shvatio što je umjetnost i koliko može biti zanimljiva. U dvije godine prošao sam kroz deset i više faza stvaranja. Prve faze su bazirane na vlastitim emocijama, a poslije sam počeo istraživati snove i imaginarni svijet, kroz isključivo nadrealni pristup“, kazao je Martin Frljić za Pogled.ba.
Njegova umjetnička djela odavno su postala predmet znatiželje mnogih ljudi.
„Ono što smatram da je specifično za mene je nadrealni pristup s kombinacijom plohe i crteža o temi ‘totalna deformacija ekstremiteta’, beskonačno eksperimentiranje s raznim tehnikama nastojeći zadržati uvijek svoj rukopis“, objasnio je Martin koji misli da je ponekad teško spojiti koncept i tehničku izvedbu, no svaku prepreku doživljava kao izazov.