Lokalne vijesti, Sport

Mladi karataši KK Mladost Vitez bogatiji za još 10 medalja

U  subotu 29.05 2021. godine u Ilijašu je održan 20.Memorijalni karate turnir „Rašid Buća“ koji je okupio 412 takmičara iz 39 karate klubova.

Poštivajući epidemiološke mjere takmičenje se odvijalo na tri  odvojena tatamija i po predviđenoj satnici.

Devet takmičara karate kluba „Mladost“ Vitez koji su nastupili na ovom turniru osvojili su 10  medalja  i to 4 zlatne, 3 srebrene i 3 bronzane medalje,te u ukupnom plasmanu zauzeli visoku sedmu poziciju.

Dvije zlatne medalje osvojio je  Adilović Hamza u kategorijama kate dječaci 8 god. i kate dječaci 9 god., dok su zlatne medalje u borbama osvojili Sivro Elmedin u kategoriji borbe dječaci 11 god -35kg i Plivčić Emrah u kategoriji borbe dječaci 12 god -37kg.

Srebrne medalje su osvojili Emel Mangić u kategoriji kate dječaci 9 god, Ema Bešić u kategoriji kate djevojčice 13 god.  i Ema Bešić u kategoriji borbe djevojčice 13 god -49 kg dok su se bronzanim medaljama okitili  Sebastijan Paradžik u kategoriji kate dječaci 9 god.

 Dominika Maleš u kategoriji borbe djevojčice 13 god -49 kg i Harun Redžić u kategoriji borbe dječaci 12 god -52 kg.

Šef stručnog štaba, Aldin Adilović,  je zadovoljan  postignutim rezultatima te naglašava da je ovo ujedno bila i jedna od  provjera pred predstojeće Državno prvenstvo .

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend