Lokalne vijesti

Mladež HDZ BiH ŽSB: “Večer sjećanja” za žrtvu Vukovara i sve poginule hrvatske branitelje Domovinskog rata

Diljem Središnje Bosne, Mladež HDZ-a BiH obilježila je ”Večer sjećanja” za žrtvu Grada Vukovara i sve poginule hrvatske branitelje Domovinskog rata.

Zajedničkom molitvom i paljenjem svijeća ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i ulicama koje nose ime Grada Vukovara odana je posebna počast i zahvalnost svim žrtvama Domovinskog rata.

“Večer sjećanja” je poseban događaj i projekt koji realizira Mladeži HDZ-a BiH. Na ovaj prevažan povijesni datum prije 29 godine krenula je borba za opstojnost hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini osnivanjem Hrvatske zajednice Herceg-Bosne. Na ovaj dan sjećamo se i žrtve Grada Heroja, Grada Vukovara, Škabrnje, sjećamo se zajedništva i snage koju su pokazali hrvatski branitelji u obrani naših domova”, ističu iz ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB.

Tradicionalnim obilježavanjem ”Večeri sjećanja” Mladež HDZ BiH odala je poseban pijetet svim hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata i skrušeno se prisjetila žrtava Grada heroja Vukovara i Škabrnje, ali i žrtava svih ostalih stratišta hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

(Mladež HDZ BiH ŽSB)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend