Svijet

Mislili su da je otet: Sjetio se tko je nakon punih 30 godina

Sjećanja su mu se počela vraćati prije mjesec dana. Prisjetio se da je davne 1986. iz svog grada autbosuom krenuo na slapove Nijagare, nekako je pao na glavu i izgubio pamćenje…

Čovjek nestao prije nekoliko desetljeća napokon je riješio vlastiti slučaj. Punih 30 godina taj Kanađanin živio je pod drugim imenom, nije se sjećao svoje prošlosti i nije znao ima li ikakvih rođaka.
Nakon razgovora sa socijalnim radnikom u siječnju, najednom se sjetio tko je i što bio. Njegovo pravo ime je Edgar Latulip i rođen je u Kirtcheneru u Kanadi. Danas ima 51 godinu .
Sjećanja su mu se počela polako vraćati prije mjesec dana. Prisjetio se da je davne 1986. iz svog grada autbosuom krenuo na Slapove Nijagare . Nakon to je tamo stigao, uputio se prema turističkom mjestu St. Catharines u Ontariju, piše CNN .
Latulip je na tom putu nekako pao i ozlijedio glavu. To mu je izbrisalo sjećanja za idućih 30 godina. Ostao je živjeti u St. Catharinesu bez ikakvog znanja o vlastitoj prošlosti.
Latulipov nestanak još je 1986. prijavljen policiji, a sve donedavno o njemu nije bilo nikakvih vijesti. Istražitelji su, nakon što se prisjetio tko je i što je, usporedili DNK i zaključili da je riječ upravo o nestalom Edgaru.
Odmah su obavijestili njegovu majku koja živi u Ontariju. Bila je vrlo uzbuđena jer je mislila da joj je sin otet s obzirom da je rođen s mentalnim poremećajem i da je njegov mozak ostao na razini 12-godišnjaka.
– Otišao je od kuće bez svojih lijekova. Moguće je da je krenuo na autobus za Slapove Nijagare. On ima mentalnih problema i bojim se – govorila je 1986. Edgarova majka Silvia Wilson.
Policija u Nijagari i vlasti u St. Catharinesu pripremaju ponovni susret majke i davno izgubljenog sina.

(24sata.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend