Lokalne vijesti, Sport

Mirnesa Bektaš prvakinja Evropskog karate prvenstva u Rusiji

U Ruskom gradu Sočiju održano je 45. Evropsko karate prvenstvo na kojem su i takmičari iz Bosne i Hercegovine uzeli učešće Mirnesa Bektaš, članica Univerzitetskog Karate Kluba “Bosna” Sarajevo i karate Reprezentacije BiH, prvak je Evrope u kategoriji U21.
U finalu Evropskog prvenstva koje je održano  u Sočiju, Mirnesa je pobijedila predstavnicu Izraela rezultatom 6:2.
Iz BiH je otišlo ukupno 37 takmičara koje vodi selektor Kadetske reprezentacije BiH i predsjednik kluba “KK Jion” Bajro Durdžić sa selektorima Željkom Zombarom i Mensurom Čorovićem.
Inače, Mirnesa Bektaš rođena Vitežanka, prve karate poteze učila je u KK Mladost Vitez, klubu koji su 2004. godine osnovali Aldin Adilović i mnogobrojni roditelji koji su željeli da se njihova djeca bave ovim sportom.
Klub je u veoma kratkom vremenu formirao i takmičarsku ekipu čiji su članovi osvajači mnogobrojnih medalja kako u zemlji, tako i u inozemstvu.
Karatisti iz Viteza nižu uspjehe na takmičenjima, za koje mogu zahvaliti samo entuzijazmu trenera i roditelja. Dok ekipe drugih država idu na takmičenja sedam dana ranije, ovi klinci – iz autobusa pravo u ring.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend