Ministrica Pendeš u posjet primila visoko izaslanstvo Kraljevine Saudijske Arabije

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš danas je u posjet primila visoko izaslanstvo Kraljevine Saudijske Arabije, na čelu s pomoćnikom ministra obrane Kraljevine Saudijske Arabije Nj.E. Mohammedom bin Abdullahom Al-Muzayadom.

Sastanku su pored ministrice Pendeš nazočili i pomoćnici ministrice obrane za upravljanje personalom i za međunarodnu suradnju, zamjenik zapovjednika Operativnog zapovjedništva OS BiH brigadni general Mirsad Ahmić sa suradnicima iz OS BiH te veleposlanik K. Saudijske Arabije u BiH Nj.E. Hani Abdullah M. Mominah.

Tijekom sastanka razgovaralo se o mogućnostima i načinima unapređenja bilateralnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije, u okviru čega je ministrica Pendeš predložila da bi neki od vidova suradnje između dva ministarstva obrane mogli biti suradnja u oblasti edukacije, deminiranja i potpore procesu uništavanja viškova naoružanja u BiH.

Na samom početku sastanka pomoćnik ministra obrane K. Saudijske Arabije Nj.E. Mohammed bin Abdullah Al-Muzayad istaknuo je kako je Kraljevina Saudijska Arabija oduvijek bila prijateljski naklonjena Bosni i Hercegovini te da su uistinu zainteresirani za sve oblike međusobne suradnje. Govorio je zatim o sigurnosnoj situaciji na Bliskom istoku te značaju zajedničke borbe  protiv terorizma i organiziranog kriminala te uspostavljanja mira i stabilnosti u ovoj regiji.

Ministrica Pendeš je naglasila kako želi puno uspjeha K. Saudijskoj Arabiji, te dodala: „Iako nismo u Europskoj uniji, mi smo ipak dio Europe i naš prioritet su svakako euroatlantske integracije te dobra suradnja s našim susjedima; međutim jednako nam je važna i suradnja s našim prijateljskim zemljama iz cijeloga svijeta“, istaknula je ministrica Pendeš.