Vijesti iz BiH

Ministrica Pendeš održala sastanak s predstavnicima tri udruge proistekle iz Domovinskog rata

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš primila je u posjet predstavnike tri braniteljske udruge proistekle iz Domovinskoga rata.

 

Izuzev ministrice Pendeš sastanku su nazočili načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general pukovnik Anto Jeleč, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane Herceg-Bosne (HVO HB) Nikica Tomić, predsjednica Udruge poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata HVO HB Jasna Zlomislić i predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO HB Lazar Martinović.

 

Tijekom sastanka, u konstruktivnom dijalogu razgovarano je o pravima i položaju braniteljske populacije, a predstavnici navedenih udruga iznijeli su probleme s kojima se suočavaju branitelji. Na sastanku je bilo i riječi o arhivskoj građi iz razdoblja Domovinskog rata, kao i o zakonskim rješenjima koja tretiraju oblast braniteljskih prava. Poseban naglasak tijekom sastanka stavljen je na obilježavanje 25. obljetnice osnutka Hrvatskog vijeća obrane koja će svečano biti proslavljena 2017. godine.

 

Ministirca Pendeš informirala je sve nazočne s aktivnostima Ministarstva obrane BiH, a posebno je istaknula opredjeljenje za izvršavanje aktivnosti koje se vežu za ispunjavanje uvjeta za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo u NATO-u. Također, Ministrica je kazala kako će, kao i do sada, davati punu potporu predstavnicima braniteljskih udruga u izvršavanje njihovih zadaća i iznalaženju rješenja za probleme s kojima se susreću.

(Ured za odnose s javnošću)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend