Regionalne vijesti

Ministrica Pendeš na hodočašću u Mariji Bistrici

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš jučer je predvodila pripadnike Ministarstva obrane i Zajedničkog stožera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na 25. vojno-redarstveno hodočašće u svetište Majke Božje Bistričke, u Republici Hrvatskoj.

 

Hodočašće u Mariji Bistrici tradicionalno se održava u organizaciji Vojnog ordinarijata Republike Hrvatske, a ove godine hodočasti više od trideset pripadnika MO i OS BiH. Uz ministricu Pendeš, misnom slavlju je nazočio potpredsjednik hrvatske vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević te ministar obrane Republike Poljske Antoni Macierewicz.

 

U euharistijskom slavlju na prostoru Crkve na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca sudjelovali su vojnici, policajci i ratni veterani iz više prijateljskih zemalja, a koncelebriranu svetu Misu predvodio je zadarski nadbiskup monsinjor Želimir Puljić.

 

Zapovjednik postroja OS BiH na službenom dijelu hodočašća bio je pukovnik Predrag Visković iz Ministarstva obrane BiH. Hodočašće u Mariju Bistricu za pripadnike MO i OS BiH svake godine organizira Ured katoličkog dušobrižništva MO BiH, na čelu s vojnim biskupom monsinjorom dr. Tomom Vukšićem.

                              

 (Ured za odnose s javnošću)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend