Vijesti iz BiH

Ministrica odbrane BiH u odvojenim posjetama primila komandanta NATO štaba u Sarajevu i vojnog atašea SAD u BiH

Radni sastanak Pendeš – Wilz: Uspješna saradnja i podrška NATO štaba Ministarstvu odbrane BiH

 

Ministrica odbrane Marina Pendeš održala je radno-konsultativni sastanak sa komandantom NATO štaba u Sarajevu brigadnim generalom Giselle Wilz.

Razgovaralo se o trenutnim aktivnostima u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH, kao i zajedničkim predstojećim aktivnostima Ministarstva odbrane i NATO štaba BiH. Na sastanku je istaknuto zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i izraženo očekivanje za uspješnu realizaciju ciljeva koje pred sobom imaju Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Herecgovine, za koje će NATO štab u Sarajevu i dalje pružati punu podršku.

 

 

Sastanak ministrice odbrane Marine Pendeš i vojnog atašea SAD u BiH pukovnika Karasa

 

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš primila je vojnog atašea Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini pukovnika Marka M. Karasa, sa kojim je razgovarala  o bilateralnoj odbrambenoj saradnji BiH i SAD i aktivnostima u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH. Razgovaralo se o trenutnim aktivnostima Ministarstva odbrane BiH, saradnji sa Ambasadom SAD u BiH i Uredom vojnog atašea SAD, pri čemu je pukovnik Karas upoznao ministricu Pendeš sa novim saradnicima u Uredu vojnog ataše SAD majorom Aimee Mowry i majorom James Moore-om.

(Ured za odnose s javnošću)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend