Svijet

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš u posjeti Republici Bugarskoj

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš se prilikom posjete Republici Bugarskoj sastala sa zamjenikom ministra odbrane Republike Bugarske Atanasom Zapryanovim.

 

Tokom radno-konsultativnog sastanka, ministrica Pendeš i zamjenik ministra Zapryanov razgovarali su o odbrambenoj saradnji dviju zemalja te o unapređenu iste kroz regionalne inicijative.

 

Ministrica Pendeš je ovom prilikom upoznala zamjenika Zapryanova o aktuelnostima koje provode Ministrarstvo odbrane BiH i Oružane snage BiH, kao i aktivnostima koje se poduzimaju na putu ka evroatlantskim integracijama. U tom pogledu zamjenik Zapryanov je iskazao opredjeljenje da će R. Bugarska pružiti punu podršku Bosni i Hercegovini na njenom putu priključenja evroatlantskim integracijama, te izrazio očekivanja da će se saradnja dvaju ministarstava nastaviti i u narednom periodu.

 

Prethodnog dana, ministrica Pendeš boravila u Skoplju u Republika Makedoniji, gdje je prisustvovala ceremoniji otvaranja Stalne organizacije Balkanskih vojnih medicinskih snaga (Balkan Medical Task Force – BMTF).

 

U sastavu delegacije, pored ministrice Pendeš, ceremoniji otvaranja Stalne organizacije  Balkanskih vojnih medicinskih snaga, prisustvovali su  i zamjenik komandanta Komande za podršku OS BiH za resurse brigadni general Gojko Knežević, načelnik Odjela u Upravi J1 ZŠ OS BiH brigadir Muharem Mulić te izvršni oficir zamjenika komandanta Komande za podršku OS BiH za resurse pukovnik Boris Kozlik.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend