Vijesti iz BiH

Ministrica obrane BiH primila nove potporučnike Oružanih snaga BiH

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš danas je primila nove mlade časnike, koji su tijekom 2019. godine primljeni u djelatnu službu u Oružanim snagama BiH, u početnom časničkom činu potporučnika.

Ove godine u OS BiH primljeno je 27 mladih časnika, među kojima je i pet žena. Većina ih je već raspoređeno u postrojbe OS BiH, a neki nastavljaju specijalističko usavršavanje i dalje školovanje. Po javno raspisanom pozivu primljeno je petoro doktora, osmoro njih je pohađalo vojne akademije u Turskoj, četvoro u Sjevernoj Makedoniji, po troje u Velikoj Britaniji, Hrvatskoj i Srbiji te jedno vojnu akademiju u Grčkoj.

Ministrica Marina Pendeš, kao i pomoćnik ministra obrane za upravljanje personalom Sead Muratović sa suradnicima, zaželjeli su im uspješan početak časničke karijere, te saslušali prve dojmove svakog od njih.

„Nikada ne zaboravite da ste časnici u punom smislu te riječi. To podrazumijeva da svoju dužnost prije svega obavljate časno. Uvijek pazite na svoj integritet. Poštujete svog zapovjednika, ali vodite računa da će vam karijera ovisiti od toga koliko vas poštuju vaši vojnici. Ne smijete nikoga različito tretirati, ni po rodnom, nacionalnom ili vjerskom osnovu, pa ni po seksualnoj orijentaciji. I ne zaboravite da prije svega radite za državu Bosnu i Hercegovinu, na korist svih njenih građana“, istaknula je ministrica Pendeš u obraćanju mladim potporučnicima OS BiH.

Ona je potsjetila i na financijska ograničenja koja pred cijeli sustav postavlja aktualan vojni proračun te izrazila uvjeravanja da će se i u narednom periodu nastaviti rad na stvaranju još boljih uvjeta za dalje razvijanje profesionalne karijere u Oružanim snagama BiH. 

Ured za odnose s javnošću

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend