Svijet

Ministrica Marina Pendeš na ministarskom sastanku Sjevernoatlantskog vijeća NATO-a u Briselu

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš predvodi delegaciju Ministarstva odbrane BiH, koja će od 7-8. juna 2018. godine u Briselu (Kraljevina Belgija) učestvovati na sastanku Sjevernoatlantskog vijeća (NAC) na nivou ministara odbrane.

 

Sastanku, koji će biti održan u Glavnom štabu NATO-a u Briselu, prisustvovaće ministri odbrane zemalja članica NATO i partnerskih zemalja čiji su pripadnici angažirani u misiji „Odlučna podrška“ (Resolute support) u Afganistanu.

Također, planirano je da ministrica Pendeš održi niz bilateralnih sastanaka sa predstavnicima partnerskih zemalja i zemalja učesnica misije „Odlučna podrška“, koji će učestvovati na ovom sastanku.

Pored ministrice odbrane Marine Pendeš, u sastavu delegacije MO BiH nalaze se i pomoćnik ministra odbrane  za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović i savjetnica u Kabinetu ministrice odbrane Bojana Dimitrijević.

Sjevernoatlantsko vijeće NATO-а (NAC) predstavlja najviše političko tijelo Alijanse, kojeg čine stalni predstavnici 29 zemalja članica NATO-a.

(Ured za odnose s javnošću)

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend