Sport

Ministrica Čerkez i premijer Lendo na čelu Organizacionog odbora “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2016. godinu”

Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta KSB Katica Čerkez i pomoćnikom za kulturu, sport i informisanje Nusretom Baručijom razgovarali su sa predsjednikom Sportskog saveza KSB Mirsadom Ibrišimbegovićem i sekretarom Sportskog saveza KSB Amelom Lolić o organizaciji manifestacije “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2016. godinu”. 

Ministrica Čerkez je prihvatila da bude na čelu Organizacionog odbora ove izuzetno značajne manifestacije, manifestacije koja je jedinstvena prilika da se najboljim oda priznanje za rad i trud u godini koja je pri kraju. Zajedno sa ministricom Katicom Čerkez, na čelu organizacionog odbora u funkciji potpredsjenika bit će i premijer Kantona Tahir Lendo što ovogodišnjoj manifestaciji daje još veći značaj i kredibilitet. “Izbor sportiste Kantona za 2016. godine” organizovat će se pod pokroviteljstvom Vlade KSB i u narednom periodu Vlada KSB donijet će odluku o izdvajanju sredstava.  Tokom razgovora ministrica Čerkez istaknula je da će se u 2017. godini sredstva sporta planirana Budžetom KSB povećati za 100.000,00 KM i da je jedan od prioriteta da se u 2017. godini donese strategija sporta Kantona gdje očekuje da Sportski savez KSB zajedno sa svojim članicama da svoj doprinos u što kvalitetnijoj izradi strategije sporta. Predsjednik Sportskog saveza KSB Mirsad Ibrišimbegović zahvalio je ministrici Čerkez na podršci u organizaciji “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2016. godinu” i prihvatanju da bude na čelu Organizacionog odbora što je za Sportski savez KSB i sve sportiste i sportske radnike velika čast, jer važno je da resorni ministar i premijer Kantona podržavaju razvoj sporta.

Datum i mjesto održavanja manifestacije “Izbora najboljeg sportsite Kantona za 2016. godinu” bit će naknadno određeno, a prva sjednica Organizacionog odbora održat će se 13. decembra 2016. godine, na kojoj će se donijeti odluka o predsjedniku, potpredsjedniku i članovima Ocjenjivačkog suda/Žirija.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend