Ministarstvo odbrane BiH objavljuje oglas za prijem 350 kandidata u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH

Ministarstvo odbrane BiH će u četvrtak 5. maja 2016. godine objaviti javni oglas za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH. Radi se o XVIII klasi mladih vojnika, a planiran je prijem 350 mladih vojnika.

Kao i svake godine, u cilju popune upražnjenih formacijskih mjesta nastalih odlaskom profesionalnih vojnih lica iz OS BiH u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama BiH, Ministarstvo odbrane vrši zanavljanje personala u kategoriji vojnika.

Proces odabira će se izvršiti na objektivan i transparentan način, na osnovu potencijala i uspjeha koji kandidati koji pokažu na testiranjima. U cilju pripreme kandidata, na web stranici MO BiH će, osim javnog oglasa, biti objavljeni i testovi općeg znanja i norme za testiranje.

Prema dosadašnjim iskustvima, pokazalo se da su mladi vojnici Oružanih snaga BiH među najsposobnijim i najbolje obučenim u regionu, te se i od ove klase budućih vojnika očekuje da budu sposobni da se iznesu s brojnim izazovima i da svoje vještine iskoriste u zaštiti i podršci svim narodima i građanima u BiH. Istovremeno, služba u Oružanim snagama BiH, donosi i mogućnosti napredovanja, na osnovu vlastitih zasluga i rezultata koji se ostvare u toku službe.

Ministarstvo odbrane poziva sve zainteresovane kandidate/kandidatkinje, koji ispunjavaju opće i posebne uslove oglasa, da se prijave na Javni oglas za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage Bosne i Hercegovine, koji će biti objavljen na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine www. mod.gov.ba, dana 05.05.2016. godine.