Lokalne vijesti

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB donijelo je novu instrukciju,za osnovne i srednje škole

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB donijelo je novu instrukciju, koju je uputilo prema osnovnim i srednjim školama u Središnjoj Bosni.

 Instrukcija se odnosi na organizaciju dežurstava i unapređenje nastave uz primjenu informaciono-komunikacijskih tehnologija u osnovnim i srednjim školama Središnje Bosne, a radi preventivnog djelovanja i suzbijanja širenja koronavirusa.

 Dosadašnja redovna dežurstva pretvorena su u nužna, što podrazumijeva nazočnost samo onih osoba koje moraju obaviti trenutne poslove bitne za funkcioniranje ustanove, ali i sustava. Nužno dežurstvo podrazumijeva 24-satnu dostupnost ravnatelja ustanove ili osobe koja je zadužena od strane ravnatelja.

Ravnatelji su dužni pratiti, ali i održavati te dodatno unaprijediti uspostavljeni elektronički sustav komuniciranja između uprave škole i nastavnika, zatim nastavnika unutar stručnih aktiva, te nastavnika i učenika, odnosno roditelja.

Temeljem dobivenih informacija od strane svih osnovnih i srednjih škola kako je znatan broj njih nastavu organizirao uz pomoć digitalnih platformi (Google učionica, ZOOM…), te uzevši u obzir kako je takav vid organizacije omogućuje kvalitetnije planiranje, usmjeravanje, ali i praćenje aktivnosti učenika iz ministarstva su naložili i ostalim školama organiziranje nastave na isti način.

Školama je naloženo da stave na raspolaganje svoju informatičku opremu učenicima koji ne posjeduju istu i nisu u mogućnosti pratiti nastavu. Ministarstvo je pokrenulo i proceduru izrade web stranica svim školama koje ih nemaju, kako bi dodatno ubrzali protok informacija do učenika i njihovih roditelja.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend