Lokalne vijesti

Ministarstvo obrazovanja SBŽ i UNDP financiraju obnovu škola u Busovači i Travniku

Tri škole na području Županije Središnja Bosna (ŽSB) obnavljat će se kroz zajednički projekt Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta ŽSB i UNDP-a. Po riječima županijskog ministra obrazovanja, znanosti, kulture i športa Bojana Domića, za prvu fazu obnove UNDP je izdvojio 500.000 maraka. – To je projekt energetske učinkovitosti u kome smo iz UNDP-a dobili namjenska sredstva.

Firma koja je dobila projekt obvezna je uložiti određeni iznos novaca, a iz ušteda koje će se postići na taj način, financirat ćemo obnovu škola. Da pojednostavim, troškovi grijanja tih škola ostat će isti, a mi ćemo imati totalno obnovljene škole. Ukupno je riječ o dva milijuna maraka, a radi se o dvije škole u Busovači i školi u travničkom Kalibunaru – kazao je Domić.

Dodao je da je istim projektom obuhvaćena i zgrada Policijske postaje Vitez. Komentirajući epidemiološku situaciju u školama, Domić je kazao kako se nastava odvija redovito.

– Ima izostanaka iz škola, sezonske gripe i nažalost covida. Na preporuku Kriznog stožera djeca će redovito ići u školu, tako da još ne razmišljamo da mijenjamo sustav odvijanja nastave. Djeca koja nastavu izvode na bosanskom jeziku u školu, prema planu, kreću u utorak, ako se u ovih par dana nešto ne promijeni – rekao je Domić.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend