Lokalne vijesti

Ministar Hrnjić sudjelovao na panelu Međunarodnog Kahramanmaras Kongresa o ekonomiji upravljanja i politici

Ministar gospodarstva KSB, Nisvet Hrnjić, sudjelovao je na panelu Trećeg Međunarodnog Kahramanmaras Kongresa o ekonomiji upravljanja i politici (KAYES), pod nazivom “Financije i bankarstvo prema turskim ciljevima 2023. godine.”


Prezentirani su osnovni podaci o gospodarstvu Kantona s naglaskom na mala i srednja poduzeća. Iznesene su poteškoće u radu malih i srednjih poduzeća, posebno sada, u uvjetima pandemije COVID-19.
Istaknuta je potreba da se unaprijedi brzina regitracije obrta, te da se pojednostavi procedura registriranja biznisa. Potrebu koju je također bilo bitno naglasiti jeste poboljšanje upisne politike u srednje škole, odnosno stavljanje naglaska na profile koji su potrebni za gospodarski sektor, te da se unaprijedi zakonski okvir koji regulira ovu oblast. Istaknuto je, također, da je potrebnoraditi na suzbijanju rada na crno i sive ekonomije, da se podrži bolje uvezivanje malih i srednjih poduzeća, da se poboljša rad gospodarske i obrtničke komore, te da se poboljša korištenje IT tehnologije.
Ministar Nisvet Hrnjić naveo je i niz drugih aktivnosti koje je potrebno uraditi kako bi se poboljšao rad malih i srednjih poduzeća u KSB.


Ministarstvo gospodarstva KSB je uspostavilo suradnju s Razvojnom agencijom za mala i srednja poduzeća (KOSGEB), koja je spremna pružiti tehničku podršku za utvrđivanje slične institucije, te se u narednom razdoblju očekuje potpisivanje memoranduma između KOSGEB-a i Ministarstva gospodarstva KSB.

Vrlo je važno održavanje kontakata s organizacijama i forumima iz Turske na temu malih i srednjih poduzeća, koja su najveći nositelji gospodarskog razvoja u svim društvima.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend