Lokalne vijesti

Milas i Bušić u posjetu Vitezu i Kiseljaku

Tijekom posjeta održat će i niz sastanka s predstavnicima Hrvata iz političkog, društvenog, vjerskog, kulturnog i gospodarskog života Bosne i Hercegovine.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i državna tajnica u hrvatskom Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić boravit će u srijedu, 23. studenoga, u službenom posjetu Bosni i Hercegovini gdje će posjetiti općine Vitez i Kiseljak u središnjoj Bosni te Caritas Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu.

Tijekom posjeta održat će i niz sastanka s predstavnicima Hrvata iz političkog, društvenog, vjerskog, kulturnog i gospodarskog života Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

U Vitezu će se sastati s načelnikom te općine i posjetiti Hrvatski dom u Vitezu gdje će se susresti s mladima – glumcima Gradskog kazališta Vitez, jednog od najnagrađivanijih kazališta za mlade u BiH.

Tijekom posjeta Kiseljaku obići će gradilište Doma za starije i nemoćne osobe „Dr. Ivan Evanđelist Šarić“, te posjetiti obiteljska gospodarstva – Rasadnik Mili, jedan od najvećih proizvođača cvijeća u BiH te proizvodni pogon Tilea d.o.o. – punionicu mineralne vode.

Državni tajnici Milas i Bušić posjetit će u Sarajevu Caritas Vrhbosanske nadbiskupije gdje će se sastati s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem, vlč. Mirkom Šimićem, ravnateljem Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije i Katom Ostojić, ravnateljicom dječjeg vrtića “Sveta Obitelj”.

 

 

(Izvor:večernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend