Lokalne vijesti

Milas i Bušić boravili u Vitezu

Zvonko Milas državni tajnik Ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Hrvatske Zdravka Bušić boravili su jučer u službenoj posjeti BiH. U sklopu službene posjete  došli su i u naš grad gdje su ih primili načelnik općine Tomislav Bošnjak Matić , Ivan Sajević, voditelj Gradskog kazališta mladih Vitez i Dragana Sivonjić direktorica radio Viteza.Nakon obilaska zgrade Hrvatskog doma u Vitezu, gdje su smještene prostorije radio Viteza, delegacija se uputila u kazališnu dvoranu . Povod posjete su i prvi Dani hrvatskog kazališta u Vitezu koji su  održani uz potporu Ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Došli su u posjet vidjeti u što su to oni uložili, rekao nam je Ivan Sajević voditelj gradskog kazališta mladih Vitez, a članovi Kazališta mladih su posjetiteljima kratko prezentirali kako se pripremaju za nastupe i kako Gradsko kazališta mladih Vitez radi i u kakvim uvjetima rade.

U obraćanju novinarima, Milas je izjavio kako je važno vratiti povjerenje Hrvata iz BiH, te kako je ponosan na dosadašnje projekte.Mi smo pripadnici jednog naroda, Državni ured će i dalje biti tu, spreman pomoći i učinit ćemo sve kako bismo pomogli i ovom kraju i Hrvatima i ovoj djeci, kazao je Milas te naglasio kako će budući projekti koje će podržati za cilj imati iniciranje otvaranja novih radnih mjesta jer je to ono što će jamčiti ostanak Hrvata na ovim područjima.

Državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Hrvatske Zdravka Bušić, oduševljena mladim ljudima u Vitezu, obećala je da buduća suradnja i podrška neće izostati.

Uz Vitez, Državni tajnici posjetili su i općinu Kiseljak te Caritas Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend