Regionalne vijesti

Milanović: Inauguracija na Pantovčaku, bez garde, straže i lente

Izabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović najavio je kako će se njegova inauguracija održati na radnom mjestu – u Uredu predsjednika Republike na Pantovčaku, samo s gostima koji ondje trebaju biti, bez garde, straže i predsjedničke lente.

“Neće biti lente. Inauguracija će biti u Uredu predsjednika s ljudima koji tamo trebaju biti”, izjavio je Milanović u prvom velikom intervjuu nakon pobjede na predsjedničkim izborima, koji je dao u Dnevniku Nove TV.

Pojasnio je kako će biti riječ o maloj inauguraciji na kojoj će biti uži kabinet Vlade, aktualna predsjednica, predsjedništvo Sabora, predsjednik Vrhovnog suda, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, njegova supruga, ljudi koji su bili s njim u kampanji te još neke osobe koje, kako ističe, po svojoj funkciji tamo moraju biti, prenijela je Hina.

Inauguracija 18. februara

“Zašto na radnom mjestu? To je radno mjesto. Ne radi se o uštedi, ne želim biti drugačiji od [prethodnih] predsjednika, ništa im ne predbacujem. Ovo smatram prikladnijim”, izjavio je Milanović.

Dodao je i kako se, po njemu, inauguracija može organizirati na stotinu načina, a da Ustav Republike Hrvatske jedino propisuje da se predsjednička dužnost treba preuzeti polažući prisegu pred predsjednikom Ustavnog suda.

Informaciju o datumu inauguracije, 18. februara, potvrdili su u četvrtak navečer iz njegova štaba na Twitteru.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend