Vijesti iz BiH

Mikser povučen s tržišta BiH, kupcima preporuka da ga vrate

Električni mikser za hranu “Vivax HM-301 V” povučen je s tržišta Bosne i Hercegovine jer predstavlja ozbiljan rizik od požara. Potrošačima koji su ga kupili preporučuje se da ne koriste proizvod, već da ga vrate u trgovinu maloprodaje.

Može se “pregrijati prilikom miješanja gustih sadržaja”. A nije usklađen ni s Naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica i standardom BAS EN 60335.

Objavila je ovo Agencija za nadzor nad tržištem BiH. Riječ je o mikseru proizvođača “MS industrijal ltd” iz Hong Konga. Zemlja porijekla je Kina. Iz Agencije su naveli da je ovlašteni zastupnik izvršio mjere povlačenja s tržišta i povrata proizvoda od potrošača.

Kao i obavještavanja potrošača o rizicima i načinu povrata opasnih proizvoda. Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine nedavno je izdala još jedno upozorenje. Naime, na tržištu BiH primijećen je “opasan proizvod”.

“Putem neregistriranih internetskih trgovina od strane fizičkih osoba ili gospodarskih subjekata, dostupni opasni proizvodi – lančane glave za trimere”navedeno je iz Agencije.

vecernji.ba

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend