Vijesti iz BiH

Meteorolozi za kraj tjedna u BiH najavljuju snijeg

Velikih promjena vremena u Bosni i Hercegovini u idućih nekoliko dana neće biti, priopćeno je iz Federalnoga hidrometeorološkog zavoda.

I dalje će prevladavati oblačno vrijeme uz oborine. U subotu je u višim predjelima najavljen snijeg.

Sutra pretežito oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. Oborine uglavnom u većem dijelu Hercegovine, Krajini, središnjim područjima Bosne. U planinskim dijelovima sa susnježicom i snijegom. Najmanje oborina očekuje se u istočnim područjima. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura od 6 do 11, na jugu do 14 stupnjeva.

U subotu pretežito oblačno vrijeme s kišom, a u planinskim područjima sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 11, a najviša dnevna od 6 do 10, na jugu do 12 stupnjeva. Prema dostupnim prognostičkim materijalima, i u razdoblju od 15. do 22. travnja očekuje nas nestabilno vrijeme praćeno kišom i pljuskovima. Više oborina očekuje se na jugu i zapadu zemlje. Jutarnje temperature kretat će se u rasponu od 5 °C do 11 °C, a maksimalne dnevne između 14 °C i 20 °C.

Za veliki dio jugoistoka i juga Europe, što se odnosi na našu regiju, očekuje se aktivno proljeće po oborinama (kiša i snijeg). Pri tome postoji mogućnost za obilnije snježne oborine, pogotovo u gorju u prvom dijelu proljeća. Poznati hrvatski meteorolog Zoran Vakula otkrio je i što možemo očekivati za Uskrs. Uoči Uskrsa i u tjednu nakon njega znatno se povećava vjerojatnost za suhe, stabilne i sunčane dane.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend