“Meštar” u Travniku

S ciljem promocije kulture i umjetnosti, Odjel za kulturu, sport, medije i informiranje Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH pokrenuo je projekt HNS PLUS koji će kroz nekoliko ciklusa najširoj zainteresiranoj javnosti ponuditi sadržaje iz kulture kao što su književne večeri, gostovanja kazališnih predstava, koncerta i slično.

U više od mjesec dana HNS PLUS će svoje programske aktivnosti održavati kroz prvi ciklus u Mostaru, Travniku, Tuzli, Širokom Brijegu, Posušju i Kiseljaku.

U okviru HNS PLUS programa, predstava nastala u koprodukciji HNK Mostar i Matice hrvatske, gostovat će u Travniku, u Centru za kulturu Travnik, u nedjelju, 12. lipnja u 20h. Ulaz na “Meštra” je kao i na sve druge događaje u sklopu HNS PLUS programa – besplatan.

Glumac HNK Mostar Velimir Pšeničnik Njirić ovom predstavom obilježava 40 godina svog glumačkog rada. Pored toga što igra naslovnu ulogu. Velimir Pšeničnik Njirić je i redatelj predstave s kojom je 1971. godine, odigravši ulogu Cosme, započeo svoju karijeru glumca u Studentskom eksperimentalnom kazalištu u Zagrebu.

„Meštar“ Nedjeljka Fabria, drama iz sedamdesetih godina prošloga stoljeća, vječna priča o odnosu puka i umjetnika, kao i velikog vođe i umjetnika, smještena je u vrijeme života i smrti genija renesanse Michelangela Buonarotija, kipara, slikara, graditelja, pjesnika.

U predstavi igraju : Robert Pehar, Miro Barnjak, Angela Bulum te Velimir Pšeničnik – Njirić u ulozi Meštra.