Lokalne vijesti

Međunarodni dan tolerancije obilježen i u Vitezu

Četvrtu godinu zaredom Koalicija nevladinih udruženja iz Viteza „Razumijevanje“, uz potporu Misije OESS-a i Općine Vitez organizira prigodan program, na taj način obilježavajući 16. studeni, Međunarodni dan tolerancije. Igre je otvorio načelnik općine Vitez, Tomislav Bošnjak Matić.

Nakon što su prethodnih godina Dan tolerancije Vitežani obilježavali smotrama folklora ili posjetama vjerskim zajednicama, ove godine upriličene su sportske igre mladih. Odgovoran posao organizacije na sebe je preuzelo Udruženje/Udruga sportskih pedagoga Vitez, osnovano 2011. godine. Oni su u Gradskoj sportskoj dvorani okupili stotinjak učenika šestih razreda iz svih osnovnih škola s područja općine Vitez, koji su se natjecali u više različitih sportskih disciplina, a s tribina su ih bodrili navijači, također, učenici osnovnih škola.

Natjecatelji su bili podijeljeni u četiri ekipe, nazvane po poznatim i vrlo uspješnih europskim klubovima Bayern, Arsenal, Barcelona i Real.

Ekipe su nakon svake disipline osvajale pripadajuće bodove, pa je na kraju rezultat bio slijedeći:

  1. mjesto Real 52 boda
  2. mjesto Arsenal 51 bod
  3. mjesto Barcelona 49 i
  4. mjesto Bayern 32 boda.

Sudionicima, koji su na ovaj način promovirali vrijednosti tolerancije, uručeni su pehari, majice i drugi prigodni pokloni.

(Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend