Maya Sar predstavlja novi singl u suradnji s PLAN B Fondacijom

Maya Sar, jedna od najpoznatijih kantautorica u regiji, predstavila je svoju novu pjesmu “Vjetar”. Pjesma je nastala kao rezultat suradnje s Fondacijom PLAN B čiji je cilj pomoći glazbenicima.
 
“PLAN B Fondacija bogatija je za još jednu lijepu pjesmu. Jako sam ponosan na Mayu koja je svojom interpretacijom i stihovima uljepšala našu pjesmu”rekao je autor glazbe i osnivač PLAN B Fondacije, Zoran Konević, te dodao: “Moram se zahvaliti i Vojislavu Aralici, aranžeru pjesme, koji je odabrao baš ovu moju pjesmu i predložio Mayi da za nju napiše stihove. Nakon pjesme ‘Zrno čarolije’ Zvonimira Đukića Đuleta i ‘Zagledan’ Dragija Jelića, naša je Fondacija predstavila još jednu divnu pjesmu. Veselimo se i svim ostalim singlovima sjajnih glazbenika koje će zajednički objaviti Tesla Music i Croatia Records na čelu sa Želimirom Babogredcem. Pjesma ‘Vjetar’ pun je pogodak.”
 
Da je pjesma pun pogodak, misli i Mayina brojna publika koja je odmah nakon premijere lyric spota na YouTubeu ostavila pregršt lijepih komentara. Radi se o pitkoj pop pjesmi koja govori o ljubavi iz navike i trenutku kad čovjek shvati da mora krenuti dalje, a u Mayinoj uvjerljivoj interpretaciji osvaja već na prvo slušanje.

Maya iza sebe ima bogato glazbeno iskustvo, a njena popularnost počela je rasti nakon predstavljanja Bosne i Hercegovine na Eurosongu2012. godine na kojem je nastupila s pjesmom “Korake ti znam”. Kao autorica, zajedno sa suprugom i producentom Mahirom Sarihodžićem, pojavljivala se i na albumima eminentnih regionalnih izvođača kao što su Zdravko Čolić, Tereza Kesovija i drugi. Osnivačica je regionalnog humanitarnog projekta “Moj je život moja pjesma” (Nina Badrić, Aleksandra Radović, Karolina Gočeva), nagrađenog Zlatnom plaketom Internacionalne lige humanista dr. Elizabet Rehn u Bruxellesu i proglašenim najboljim projektom Europske asocijacije za borbu protiv raka (ECCA) 2014. godine. 

Singlom “Hvala”, objavljenim tijekom pandemije, promovirala je univerzalne ljudske vrijednosti, a budući da se kao humanistica bavi socijalno angažiranom tematikom kroz umjetnost, odmah je prihvatila i poziv Fondacije PLAN B“Izuzetna čast mi je biti dio projekta koji ima tako plemeniti cilj i mislim da osobe iz javnog života trebaju koristiti svoj glas u svrhu promoviranja pozitivnih projekata kao što je PLAN B FondacijaSigurna sam da će i singl ‘Vjetar’ pomoći u ostvarivanju našeg zajedničkog cilja”, objasnila je Maya.