Marko Plavčić osvojio drugu nagradu na prestižnom IV. Accordeon days in Prague 2018.

Mladi i iznimno uspješni glazbenik, Marko Plavčić iz Viteza, student II. godine Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu, na Odsjeku harmonika, u klasi mr. Danijele Gazdić, nastavlja nizati uspjehe na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

 

Najnovije priznanje za Markov trud stiglo je iz Praga, gdje je protekloga vikenda održan IV. Accordeon days in Prague 2018. Naime, Marko je na ovom prestižnom natjecanju osvojio drugu nagradu, čime je nastavio uspješan niz nastupa na inozemnim, ali i domaćim natjecanjima.

Podsjetimo, samo u prošloj akademskoj godini, Marko je osvojio čak tri nagrade – na 3. Akkordeonfestu u Grazu 2017., na Beogradskom festivalu harmonike 2018. i u Istočnom Sarajevu na Akordeon Art Plusu 2018.

Inače, Marko Plavčić je član viteške podružnice HKD „Napredak“ i član Napretkovog orkestra harmonika od osnutka, već pet godina.

Kao solista ili član Orkestra, još je kao učenik Srednje glazbene škole „Jakova Gotovca“ u klasi prof. Emira Smajiša, nastupao na brojnim kulturnim i drugim manifestacijama u svome Vitezu i BiH, ali i izvan granica naše zemlje.

(Radio Vitez)