Sport

Mario Bajo – novobiljansko nogometno čudo!

Novobiljansko nogometno čudo Mario Bajo, mladi i je i perspektivni igrač koji profesionalno igra za NK Široki Brijeg. Nogometom se počinje baviti od svoje pete godine. Iza njega je devet godina treniranja za nogometni klub u Novoj Biloj, te dvije sezone igranja za NK Vitez.

Bajo je dva puta proglašavan za najperspektivnijeg nogometaša općine Travnik. Također, nastupa za reprezentaciju BiH.

„Kada sam zaigrao za Široki, počeli su dolaziti i prvi pozivi, do sada imam dva okupljanja za U-17, te četiri nastupa za U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine“, rekao je nogometaš te dodao kako mu je san zaigrati za nogometnu reprezentaciju Hrvatske.

Njegov uzor je Japp Stam, umirovljeni nizozemski nogometaš, koji je bio jedan od najboljih obrambenih igrača svoje generacije.

Bajo sve svoje uspjehe posvećuje roditeljima.

„Zahvalan sam svojim roditeljima, koji ulažu u mene cijeli život. Oni su moja najveća podrška otkako sam počeo trenirati nogomet. Zbog njih uvijek imam posebnu vrstu motivacije da što bolje odigram utakmicu“, izjavio je Bajo.

Iako ima tek 18 godina, sve svoje obveze shvaća ozbiljno i po rasporedu. Svoju budućnost vidi u nekom od europskih klubova, što je ujedno i njegov najveći životni cilj.

Ovaj mladić, svjestan situacije u BiH, poručio je svim mladim sportašima da ne odustaju od svojih ciljeva, da ustrajno i s ljubavlju treniraju ono što vole, da ruše sve barijere pred sobom i grade karijeru kakvu su zaista i zamislili.

„Ovo je sport koji zahtijeva puno odricanja i samokontrole, najvažnije je dati sve od sebe na treninzima i utakmicama, a sve ostalo dolazi samo po sebi“, zaključio je Bajo.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend