Vijesti iz BiH

Marinko Čavara razgovarao s hrvatskim veleposlanikom u BiH

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao je s veleposlanikom Republike Hrvatske u BiH Ivanom Sabolićem i savjetnikom u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u BiH Mladenom Glavinom o aktualnoj političkoj situaciji u Federaciji i u BiH.

Riječi je bilo i o posljedicama pandemije koronavirusa, o migrantskoj krizi, te o mogućnostima unaprjeđenja postojeće dobre suradnje Republike Hrvatske i Federacije BiH.

Tijekom sastanaka razgovarano je o posljedicama potresa u Republici Hrvatskoj. Predsjednik Federacije BiH izrazio je suosjećanje i solidarnost s Republikom Hrvatskom i hrvatskim narodom, te istaknuo kako će Federacija BiH pružiti potporu Republici Hrvatskoj u sanaciji posljedica zemljotresa.

Veleposlanik Sabolić zahvalio je institucijama na svim razinama vlasti u Federaciji BiH i BiH i svima drugima koji su pomogli i pomažu Republici Hrvatskoj, odnosno njezinim stanovnicima u saniranju posljedica zemljotresa. Također, veleposlanik Sabolić potvrdio je potporu Republike Hrvatske Federaciji BiH i BiH na putu prema članstvu u Europskoj uniji i NATO savezu, priopćeno je u ponedjeljak iz Ureda za informiranje Predsjednika Federacije BiH.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend