Marina Pendeš predsjednica ŽO Zajednice žena HDZ BiH Središnja Bosna ”Kraljica Katarina Kosača”

U Vitezu je tijekom proteklog vikenda održana Izborna skupština Zajednice žena Županijskog Odbora HDZ BiH ”Kraljica Katarina Kosača” ŽSB na kojoj je izabrano rukovodstvo. Za predsjednicu je imenovana Marina Pendeš, dok su za dopredsjednice izabrane Tanja Babić iz Kiseljaka, Luca Milušić iz Uskoplja i Ankica Komšić iz Busovača. Članice ŽO Zajednice žena HDZ BiH Središnja Bosna ”Kraljica Katarina Kosača” su: Marija Kujundžić iz Kreševa, Greta Kuna iz Bugojna, Ankica Đuran iz Novog Travnika, Vlatka Lukić iz Travnika i Dragica Lukić iz Jajca. Članice Nadzornog odbora su: Tanja Bošnjak iz Fojnice, Dragica Mlakić iz Novog Travnika i Milka Brtan iz Jajca. Nakon izabranih tijela ŽO Zajednice žena HDZ BiH Središnja Bosna ”Kraljica Katarina Kosača” doneseni su sljedeći zaključci:

– ŽO Zajednice žena HDZ BiH Središnja Bosna ”Kraljica Katarina Kosača” daje punu potporu ŽO HDZ BiH ŽSB u njihovoj borbi za zaštitu demokratskih principa ustavnog poretka i jednakopravnosti svih naroda u ŽSB, očekujući da se izbore za potpunu implementaciju izbornih rezultata koji su odraz volje hrvatskog biračkog tijela.

– Cijeneći ozbiljnost političke situacije, kao i činjenicu da se pod izlikom demokracije, od strane određenog broja političkih stranaka, prije svih SDP-a i SDA, grubo gazi volja hrvatskog naroda iskazana na općim izborima, pozivamo predstavnike tih stranaka da u cilju razvoja društva i stvaranja boljih uvjeta života u BiH ne uzimaju na sebe odgovornost, jer svojim djelovanjem ruše BiH, ruše demokraciju i ruše ustavna rješenja koja su na snazi, od općinske do državne razine.

– Pozivamo Hrvate iz HSP-a i NS RZB da zbog svojih osobnih interesa ne odlučuju u ime dvotrećinske većine hrvatskog naroda u ŽSB, za što nisu dobili legitimitet na prošlim općim izborima, kako to čine u posljednje vrijeme.

(vitez.info)