Sport

MARCELO BROZOVIĆ BLAGDANE PROVEO IZA REŠETAKA! Nogometaš pijan projurio kroz dva crvena svjetla pa noć proveo u policiji

Marcelo Brozović (23), vezni igrač talijanskog Intera te bivši Dinamovac, blagdane u Hrvatskoj “zapaprio” je aktivnostima s druge strane zakona.

Božićnu večer Brozović je proveo u policijskoj postaji u Velikoj Gorici. Potom je Štefanje dočekao u Jedinici za prepratu na Oranicama, odakle su ga policajci uz optužni prijedlog prepratili na velikogorički Prekršajni sud. Razlog? Niz prometnih prekršaja koje je Brozović počinio u luksuznom terencu BMW X6 talijanskih registarskih oznaka.

Kazna 7000 kn

Njega su, naime, policajci oko 20.45 sati uočili na raskrižju velikogoričke Ulice Matice hrvatske kako prolazi kroz crveno svjetlo na semaforu. Potom je popularni nogometaš ignorirao i crveno svjetlo na semaforu u Zagrebačkoj ulici. Ubrzo su ga policajci sustigli te izdvojili sa strane kako bi ga legitimirali. Dao im je na uvid dokumente. Provjerama su ubrzo otkrili da pred sobom, osim što imaju uglednog igrača Intera, imaju i višestrukog kršitelja prometnih propisa koji je te božićne večeri vozio pod zabranom, ali i pod utjecajem alkohola!

Divljao po Velikoj Gorici

Kako doznajemo, Brozoviću se okrenuo svijet jer je pao na alkotestu. Napuhao je gotovo jedan promil alkohola, što je bilo dovoljno da ga se isključi opet iz prometa i odvede prvo na otrežnjenje. U njegovom optužnom prijedlogu su tako navedena dva prometna grijeha – dva je puta prošao kroz crveno svjetlo, vozio je pod utjecajem alkohola, i to dok je imao izrečenu mjeru zabrane upravljanja osobnim vozilima zbog ranijih prekršaja. No novac koji će morati izdvojiti za kaznu, sedam tisuća kuna, Brozoviću sigurno neće biti problem. Prije godinu dana prešao je u talijanski Inter. Nakon što je tri godine proveo u zagrebačkom Dinamu, danas 23-godišnji Brozović prodan je, ili kako se to često navodi, posuđen, Interu za odštetu od osam milijuna eura. Za mladog veznog igrača zainteresirao se navodno engleski Arsenal te je Arsene Wenger, prema pisanju Corriere dello Sport, navodno spreman izdvojiti čak 25 milijuna eura kako bi ga doveo u svoje redove. A to navodno žele i u Chelseaju i Barceloni. Hrvatski reprezentativac vratio se nakon blagdana u Milano jer se nastavlja talijanska liga, a njegov menadžer Miroslav Bičanić jučer se nije javljao na telefon.

Brozović se inače često slika u svom automobilu, i to ne pretjerano oprezno. Naime, među njegovim “selfiejima” koje je postavio na svoj Facebook profil našao se i onaj na kojem se vidi da nije vezan, već samo sjedi na svom sigurnosnom pojasu, očito kako bi spriječio zvučnu signalizaciju. Pored toga, profile koje ima na svojim društvenim mrežama iskoristio je i za zezanciju, po kojoj je poznat među svojim suigračima iz reprezentacije. Pod hastagom “EpicBrozo” postavlja svoje šaljive fotografije, što se svidjelo i Ivanu Perišiću s kojim zajedno igra u Interu.

– EpicBrozo? To je toliko smiješno. U svlačionici svi volimo Marcela jer je dobar dečko koji nas nasmijava – rekao je nedavno Perišić za Corriere dello Sport. Da nije tog “divljanja” za volanom, lako bi se dalo zaključiti kako je Brozović ostao jednostavan dečko iz Velike Gorice, točnije iz sela Okuje, kojeg nije ponijela slava. I danas kada nije u Milanu, živi u obiteljskoj kući.

Voli svoje Turopolje

– Ja i brat Patrick živimo u prizemlju s bakom i djedom, imam u kući svoju sobu, a kat iznad su sestra Ema i roditelji. Najdraže mi je s prijateljima iz Gorice zaigrati bilijar ili pikado – svojedobno je ispričao za Glasnik Turopolja. Njegovi roditelji, majka Sanja i otac Ivan, prije mirovine radili su kod Fiolića. Ljubav prema nogometu može zahvaliti tati, koji je također bio nogometaš. Ivan Brozović u mladosti je igrao za Radnik i Malu Mlaku.

– Išao sam s tatom na utakmice, napucavao loptu, a onda me primijetio pokojni Željko Bogomolec iz Hrvatskog dragovoljca, i pozvao da tamo treniram. Tata me uvijek u nogometu najviše podržavao, ali je i do danas ostao i moj najveći kritičar. Mama Sanja je moja najveća navijačica, rekao je Brozović u intervjuu, u kojem se navodi i da nije završio srednju školu, odustavši od obrazovanja u drugom srednje kako bi se posvetio nogometu.

(jutarnji.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend