Lokalne vijesti, Sport

Manifestacija Robertovo 2020. neće biti održana

Manifestacija Robertovo 2020., planirana da se održi od 5. do 8. kolovoza 2020. godine u Mošunju, neće biti održana zbog pogoršane epidemiološke situacije.

U želji da se manifestacija održi sukladno svim preporukama i sigurnosnim mjerama, organizatori su se obratili Zavodu za javno zdravstvo Kantona Središnja Bosna i dobili odgovor, kojega prenosimo u cijelosti:

“Poštovani, vezano za vaš upit o namjeri organizacije malonogometnog turnira, slobodan sam dati slijedeće informacije:

Trenutačno je u Bosni i Hercegovini jako nepovoljna epidemiološka situacija po pitanju rasprostranjenosti i brzini širenja infekcije COVID -19. Stoga su na snazi i veoma značajne mjere u nadzoru i kontroli infekcije. Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva, u cilju daljnjeg praćenja situacije i poduzimanja mjera radi sprječavanja i ranog otkrivanja slučaja bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID -19), dana 7.7.2020. godine donosi NAREDBU koja u točki 32. definira i organizaciju sportskih natjecanja:

“Dozvoljava se održavanje sportskih natjecanja, ali bez prisustva publike, uz obvezno pridržavanje preporuka donijetih od strane Zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH (higijensko-epidemioloških mjera)”. Zavod za javno zdravstvo je donio jasne preporuke o obvezi pridržavanja higijensko-epidemioloških mjera. Također, posebno je značajno istaći da je trenutna epidemiološka situacija na prostoru općine Vitez izuzetno nepovoljna. Dakle, planirani turnir je moguće održati BEZ PRISUSTVA PUBLIKE uz jasno predočenje da su sve preporuke u cjelosti ispoštovane.

S poštovanjem, prof.dr. Sead Karakaš, direktor Zavoda za javno zdravstvo KSB

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend