Regionalne vijesti

MAMIĆ IDE VAN? Prihvaćena jamčevina za Dinamovog šefa

Zagrebački Županijski sud prihvaito je izmijenjeni prijedlog jamčevine za Zdravka Mamića, koji se sastoji od kombinacije nekretnina i gotovine. Na tu odluku USKOK još ima pravo žalbe, a hoće li to i učiniti, odlučit će nakon što dobije pismenu odluku.

U petak je, podsjetimo, sud odbio nekretnine kao jamstvo za puštanje Zdravka Mamića na slobodu. Jamčevina za Mamića iznosi 14 milijuna kuna, a dvije nekretnine koje je bio ponudio u petak sud nije ocijenio dovoljnima. Dan ranije je njegov sin Mario Mamić pušten, nakon što je ponudio nekretninu kao jamstvo u visini od pet milijuna kuna.

Odvjetnica Jadranka Sloković pojasnila je da je Zdravko Mamić kao jamstvo predao nekretninu u Samoboru, navodno u vlasništvu poduzetnice Alfonsine Vlahoviće, te posuđenih 7 milijuna kuna, javlja Telegram. Riječ je o novom iznosu što ga je Mamić morao nabaviti za jamstvo budući da mu je 7 milijuna kuna što ih je dao kao jamstvo nakon uhićenja u srpnju USKOK blokirao.

Nova istraga

Mamića USKOK već od ranije tereti Mamića za izvlačenje više od 100 milijuna kuna iz Dinama, a u novoj istrazi utvrđeno je navodno da je iz Dinama preko off shore tvrtki od 2004. izvučeno preko deset milijuna eura i pola milijuna funti. Upravo su za taj dio priče, po sumnjama tužiteljstva, bili zaduženi Mamićev sin Mario, Igor Krota i Sandro Stipančić.

(net.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend