Lokalne vijesti

Maloljetnik u Vitezu ukrao nakit vrijedan oko 3 000 KM

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela, a radi se o 4 teške krađe.

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Službenici policije u Vitezu otkrili su izvršioce 2 krivična djela teške krađe izvršene tokom decembra 2016.godine. U prvom slučaju radi se o provali u porodičnu kuću u mjestu Prići, općina Vitez i krađi zlatnog nakita u vrijednosti oko 3000 KM, koji je nepoznati izvršilaca nakon provale pronašao u ženskoj torbi skrivenoj u ormaru u spavaćoj sobi. Osumnjičeni za ovo krivično djelo je maloljetna osoba rođena 2001.godine iz Viteza.

U drugom slučaju radi se o teškoj krađi izvršenoj dana 22.12.2016.godine na području Viteza, kada je nepoznati izvršilac provalio u kuću i ukrao rezbareno bakreno posuđe, čija će vrijednost biti naknadno utvrđena, obzirom da se vlasnik kuće trenutno nalazi van Bosne i Hercegovine. Osumnjičeni za ovo krivično djelo je osoba inicijala A.N. rođen 1998.godine iz Viteza. Protiv oba izvršioca će biti podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 9 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, a radi se o 2 slučaja učestvovanja u tuči, 2 slučaja naročito drskog ponašanja, 1 slučaj prosjačenja i 4 slučaja ostali prekršaji. U prekršajima je učestvovalo 14 osoba.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 29 saobraćajnih nezgoda, u kojima su 2 osobe teže i 2 osobe lakše povrijeđene. Najviše saobraćajnih nezgoda zabilježeno je na području Travnika – 10 saobraćajnih nezgoda, a zatim u Kiseljaku – 7 i na području Viteza 4 saobraćajne nezgode.

Iz saobraćaja su isključeno 5 vozila i 7 vozača motornih vozila, zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je 140 prekršajnih naloga.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend