Lokalne vijesti

Lokalni izbori Vitez: Obavijest o glasovanju putem Mobilnog tima

Općinsko izborno povjerenstvo Vitez obavještava građane općine Vitez, osobe s posebnim potrebama, koje iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti pristupiti glasovanju na biračkom mjestu na Lokalnim  izborima u BiH 2020. godine, da će svoje biračko pravo moći ostvariti putem Mobilnog tima u svom domu.

Da bi navedeni građani iskoristili svoje pravo sudjelovanja na Lokalnim izborima u BiH 15.11.2020.godine, obavezno je da Općinskom izbornojm povjerenstvu dostave ljekarski/doktorski nalaz iz koga se nedvojbeno vidi da nisu sposobni pristupiti glasovanju na biračkom mjestu u svom mjestu stanovanja i pismenu izjavu.  

Općinsko izborno povjerenstvo će kao dokaz prihvatiti: otpusno pismo iz bolnice, nalaz specijaliste ili potvrdu ljekara obiteljske medicine. Navedene dokaze može predočiti član obiteljskog kućanstva ili osoba koja se stara o biraču s posebnim potrebama, nakon čega će ta osoba biti uvrštena na popis za glasovanje putem Mobilnog tima koji će na dan održavanja izbora (15.11.2020. godine)  posjetiti tog birača i omogućiti mu glasovanje u obiteljskoj kući ili Domu.

Napominjemo da se navedena obavijest odnosi samo na birače registrirane za glasovanje na području općine Vitez, a dokazi se odnose na dokumente izdane od strane bolnice ili doma zdravlja s rokom dostave do 2.10.2020. godine.

Na ovaj način pozivamo predsjednike mjesnih zajednica, rukovodstvo bolnica i domova zdravlja, kao i Centra za socijalni rad i ustanove koje se staraju o osobama s posebnim potrebama da sudjeluju u ovim aktivnostima i dostave podatke koji uključuju: ime (ime roditelja) prezime, datum rođenja, JMBG, pismenu izjavu, liječnički/doktorski nalaz, punu adresu prebivališta, a za osobe smještene u ustanovama i domovima i podatak da li će se te osobe tu nalaziti na dan održavanja Izbora.

(Ramajana Idrizović, predsjednica OIP Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend