Lokalne vijesti

Lišeni slobode počinitelji teških krađa u Novom Travniku

Tijekom proteklog perioda u Novom Travniku su prijavljene dvije teške krađe u stanove, kada su od strane nepoznatih izvršitelja oštećene brave na ulaznim vratima, a iz stanova su otuđeni novac i zlatni nakit, te pričinjena znatna materijalna šteta.

Operativnim radom na terenu policijski službenici policijske stanice Novi Travnik i policijske uprave Travnik došli su do saznanja da osumnjičeni koriste putničko motorno vozilo marke Škoda Fabia, vlasništvo agencije za iznajmljivanje vozila iz Sarajeva. U nastavku aktivnosti, utvrđeno je da predmetno vozilo koriste A.E., rođen 1971. godine i A.S., rođen 1972. godine, obojica iz Sarajeva.

Prilikom pregleda vozila pronađena su sredstva koja su pogodna za provaljivanje brava na ulaznim vratima stambenih objekata. Naime, radi se o podesnim ključevima koji se koriste uz upotrebu odgovarajućih aluminijskih folija i koji omogućavaju brzo provaljivanje brava na ulaznim vratima.

U suradnji s drugim policijskim agencijama, utvrđeno je da se radi o izvršiteljima koji se sumnjiče za veći broj krivičnih djela na području Federacije BiH, kao i Republike Srpske.

U suradnji s nadležnim Tužiteljstvom, osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji na dokumentiranju i dokazivanju počinjenih krivičnih djela.

(Ured komesara)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend