Glazbene vijesti, Zanimljivosti

Lidija Bačić najljepša Hrvatica u 2017. godini

Iako je izbor bio napet te se na vrhu smjenjivalo nekoliko dama, Lidija je iz svakog kruga izlazila kao pobjednica te je na kraju odnijela uvjerljivu pobjedu s 1600 glasova više od svoje najljuće konkurentice, Nives Celzijus.

 

Najveće iznenađenje izbora bila je manekenka Anamaria Raič, koja je osigurala treće mjesto sa zavidnih 4000 glasova.

Lidiju ne treba posebno predstavljati, znaju je svi obožavatelji njenog stasa i glasa. Iako, možda su vam promaknuli neki podaci o njoj.

Lidija je rođena 4. kolovoza 1985. u Splitu, a pjevanjem se počela baviti s 10 godina. Prvi javni nastup imala je na Dječjem Festivalu 1997. godine gdje je osvojila prve nagrade žirija i publike pjesmom Miše Limića “Zaljubljeni dječak”.

Sedam godina bila je glavni vokal vokalno-plesne skupine Perle s kojima je 2001. godine nastupila na Dori.

Početkom 2008. godine sklopila je suradnju s hrvatskim skladateljom Markom Tomasovićem, s kojim je realizirala svoj prvi singl “Dan iza vječnosti”, englesku verziju “All I’ll Ever Need” i “Kišu”.

Šira publika upoznala ju je kad je počela pjevati o viskiju 2014 te navukla zeleni uski kombinezon u spotu za pjesmu “Kaktus” godinu kasnije.

Otada njena popularnost raste, svaka njena fotografija na društvenim mrežama izaziva veliku pozornost, a Lidija nastupa po Hrvatskoj punom parom.

Pobjedom u Indexovom izboru najljepše Hrvatice naslijedila je Barbaru Radulović, Franku Batelić, Lanu Jurčević, Antoniju Mišuru Sandrić i Vanju Halilović.

(dnevno.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend