Sport

Lendo i Domić upriličili svečani prijem za najbolje sportaše KSB (FOTO)

Premijer Kantona Tahir Lendo i resorni ministar Bojan Domić danas su upriličili svečani prijem za najbolje sportaše i sportske ekipe KSB za 2021. godinu i tom prilikom čestitali im na ostvarenim rezultatima u 2021. godini, te uručili vaučere renomiranog poduzeća Number 1 iz Travnika, koji je ujedno i generalni sponzor manifestacije „Izbor najboljeg sportaša Kantona“ posljednjih šest godina.

Premijer Kantona Tahir Lendo napomenuo je da će u budućnosti ovakvi prijemi biti praksa i da je Vlada KSB u 2022. godini na proračunskoj stavci transfer za sport planirala sredstva u skladu sa Zakonom o sportu KSB što je zasigurno značajan poticaja razvoju sporta i pozvao sve pojedince i sportske klubove s područja KSB da se jave na javni poziv za transfer sporta koje je raspisalo resorno Ministarstvo.

U svome izlaganju ministar Bojan Domić istaknuo je da su sportisti najveći ambasodori našeg Kantona i da će u narednom peridou Ministartsvo, na čijem se čelu nalazi, davati maksimalnu podršku sportašima, sportskim ekipama i radnicima, prepoznavajući trud i zalaganje istih.

Hamdija dr. Mlinarević zahvalio je u ime Sportskog saveza KSB na prijemu najboljih sportista i sportskih ekipa u 2021. godini Vladi KSB, na čijem se čelu nalazi premijer Kantona Tahir Lendo, i resornom ministru Bojanu Domiću i kao zdravstveni radnik i predsjednik Povjerenstva za zdrastvenu zaštitu sportaša istaknuo potrebu formiranja sportske ambulante na području KSB koji bi imala za cilj preventivno djelovanje zaštite zdravlja sportista i sprječavanja nemilih scena na sportskim terenima.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend