Sport

Legendarni Ivano Balić opet dio hrvatske reprezentacije!

Rukometni Mozart Ivano Balić (41) vraća se u hrvatsku reprezentaciju, doznajemo neslužbeno iz krugova bliskih HRS-u.

Ovoga puta bi trebao biti pomoćni trener izborniku Hrvoju Horvatu. Prisjetimo se, Lino Červar je po svome odstupanju s pozicije izbornika predložio tri kandidata za svoga nasljednika: bivšeg izbornika Slavka Golužu, potom nekadašnjeg playmakera reprezentacije Ivana Balića i aktualnog izbornika Hrvoja Horvata.

Nakon što je ‘mali Cveba’ preuzeo Kauboje, napravio je neke izmjene u stručnom stožeru Kauboja, ali propuštena prilika za kvalificiranje na Olimpijske igre i, moramo biti iskreni, loša predstava najboljih hrvatskih rukometaša ipak nisu zadovoljili apetite navijača, a vjerujemo niti ambicije HRS-a i vodstva Kauboja.

Čini se kako niti Horvat nije izdržao, već je odlučio pozvati u pomoć slavnog srednjeg vanjskog. Balić bi se već na idućem okupljanju trebao priključiti Domagoju Duvnjaku i ostatku rukometne klape.

Igor Vori, koji je do sada obavljao ulogu pomoćnog trenera i sportskog direktora, trebao bi ubuduće ostati samo sportski direktor reprezentacije.

Formalnost imenovanja i službene objave Balićevog povratka bit će na sjednici Upravnog odbora HRS-a, a onda i na Skupštini, u drugom tjednu travnja. Do tada je Ivano još uvijek izbornik juniora, koji još uvijek nmaju nikakve nastupe.

Podsjetimo, Balić je ostao upamćen po majstorijama na parketu, ali i po britkom jeziku kojim je uvijek realno govorio o stanju u hrvatskoj reprezentaciji. Ostat će zauvijek upamćeno kako je na jednom time-outu objasnio ‘kako igraju prvi on pa svi ostali’ ili koliko mu se u nekim trenucima rukomet znao i gaditi. Zbog svega toga Ivano je mnogima ostao omiljeni, a reprezentacija za koju je on igra mnogima će zauvijek ostati najdraža. Ovaj bi potez HRS-u mogao donijeti ogromne simpatije nakon mnogih prstiju uperenih u njegove čelnike poslije loših izdanja hrvatske reprezentacije koji su kulminirali u Egiptu i na kvalifikacijama za OI. Nade još ima, a ako ju netko može probuditi, onda je to – Ivano Balić.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend