Led razbio staklo pilotske kabine na 11.000 metara visine na letu iz Londona

Na avion kompanije British Airways koji je letio za Kostariku za vikend, komad leda je pao s drugog aviona i razbio pilotsko staklo.

Sve se odvijalo na letu iz londonskog aerodroma Gatwick za Kostariku. Kad je led razbio staklo u pilotskoj kabini u Boeingu 777, avion je u tom trenutku letio na gotovo 11.000 metara nadmorske visine, piše Sky News, koji navodi i da je avion s kojeg je led pao letio 300-tinjak metara iznad.

Šanse za to da led razbije pilotsku kabinu se procjenjuju na jedan prema milijun. Piloti su unatoč nezgodi uspjeli sletjeti u San Jose, glavni grad Kostarike, ali ozbiljne probleme imali su putnici koji su iz Kostarike tim istim avionom trebali letjeti nazad za Veliku Britaniju, a u London sletjeti na Badnju večer.

Zbog popravki koje je trebalo obaviti na staklu pilotske kabine, 200-tinjak putnika moralo je čekati zamjenski avion, no kako je propao pokušaj da se preusmjeri avion s Jamajke, morali su provesti i dodatnu noć u hotelu u zračnoj luci. Na kraju su za London poletjeli tek jučer, 50 sati nakon predviđenog leta.

(www.vecernji.ba)