Posao, Vijesti iz BiH

Lažna dojava o postavljenoj bombi u trgovačkom centru FIS u Bihaću, uhićena jedna osoba

Nakon dojave o postavljenoj bombi u trgovačkom centru FIS u Bihaću, a zatim i pregleda cjelokupnog objekta od strane pripadnika MUP-a USK, ustanovljeno je da se radilo o lažnoj dojavi, a pronađena je i osoba koja je dala lažnu informaciju, kazali su u MUP-u USK, javlja portal klix.ba

“Kontradiverzioni pregled završen je oko 20:00 sati, nakon čega je konstatirano da se radilo o lažnoj dojavi. U međuvremenu je pronađena i osoba koja se sumnjiči da je dala informaciju o bombi u objektu i trenutno se nad njom vrši ispitivanje u prostorijama policije”, rekao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK. Kako je istaknuto, radi se o 42-godišnjaku iz Bužima.

Podsjećamo, u 18:00 sati MUP-u USK je prijavljeno da je jedan posjetilac trgovačkog centra FIS kazao uposlenici u trgovačkoj radnji da je u objektu postavljena bomba, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. Radnica je informaciju proslijedila osiguranju centra, a oni su pozvali policiju. U međuvremenu je policija evakuirala cjelokupno osoblje i goste centra.

Izvor: klix.ba

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend