Vijesti iz BiH

Lactalis BH organizuje edukacije za bh. farmere

U sklopu Programa FARMA kompanija Lactalis BH, u saradnji sa USAID-om, organizuje edukacije za farmere iz Bosne i Hercegovine čiji je cilj upoznavanje sa novim sistemima upravljanja farmom zbog veće produktivnosti i poboljšanja zdravlja muznih grla kroz kvalitetnu ishranu. Edukacije će biti organizovane na teme: „Dobra higijenska praksa u proizvodnji mlijeka“ te „Dobra proizvođačka praksa u ishrani muznih grla“.

Na ovaj način se želi utjecati na povećanje kvaliteta mlijeka kako bi se dostigli standardi koje zahtijeva Europska unija. Edukacije su namijenjene za sve zainteresirane farmere, bez obzira na to da li sarađuju sa Lactalisom ili nekom drugom mliječnom industrijom. Učesnici će nakon održane edukacije dobiti certifikate, kao dokaz prisustvovanja edukaciji. Partner Programa FARMA u sklopu kojeg se organiziraju edukacije je i Poljoprivredni zavod Tuzla koji djeluje u sklopu Ministarstva poljoprivrede, šumarsta i vodoprivrede Tuzlanskog kantona. Do sada su se edukacije održale u Gradačcu, Odžaku, Kalesiji i Sapni, a nastavit će se sljedećim redoslijedom:

 

fgvcfgcfgdf

Prijave za učešće je poželjno poslati u što kraćem roku kako bi se osigurao dovoljan broj mjesta. Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem formulara koji je dostupan na web stranici www.dukat.ba, lično u svojoj lokalnoj otkupnoj stanici ili na dan održavanja edukacije. Za više informacija posjetite web stranicu www.dukat.ba ili kontaktirajte Odjel za otkup mlijeka Lactalis BH na broj telefona 035 821 176.

(seebiz.net)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend