Sport

KSW najavio novu borbu Roberta Soldića, čeka ga Čeh s kojim se već trebao boriti

”RoboCop” se vraća, a gledat ćemo ga na KSW 63 priredbi u rujnu. Trenutno nije poznata lokacija i točan datum, no pretpostavke su da će se ta priredba održati u Hrvatskoj, točnije u Puli. Protivnik Robertu Soldiću bit će 31-godišnji češki borac Patrik Kincl (24-9-0, 2-0 KSW), prenio je fightsite.hr.

Soldić i Kincl trebali su se već boriti u rujnu 2019. godine na KSW 50 priredbi u Londonu, no Patrik je otkazao borbu zbog ozljede lakta. Michal Pietrzak uskočio je kao zamjena, a Soldić je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca. ”RoboCop” je nakon tog nastupa savladao i Michala Materlu u studenom 2020. godine. Legendarni poljski borac potpisao je kapitulaciju nakon četiri minute i četrdeset sekundi borbe, a Soldić je došao do velike pobjede nokautom. Ta borba održala se u srednjoj kategoriji, no borba Kincla i Soldića biti će za pojas prvaka KSW-ove velter kategorije.

Češki borac je nakon odgođenog meča protiv Soldića dvaput nastupio. Prvo je u prosincu 2019. godine nokautirao Tomasza Drwala (22-6-1) u prvoj rundi, a zatim je u lipnju ove godine nokautirao Tomasza Romanowskog (13-8-0) u drugoj rundi. Kincl je na nizu od pet pobjeda, a zadnji poraz doživio je u lipnju 2018. godine protiv Karlosa Vemole (31-6-0). Češki borac iskusan je borac, a uspješno je nastupao u jakim promocijama poput ACB-a i XFN-a.

Soldić pojas velter kategorije drži od listopada 2018. godine kada je savladao Dricusa Du Plessisa (16-2, 2-0 UFC) koji trenutno nastupa u UFC-u. Međutim, pojas je branio samo jednom nakon toga i to u svibnju 2019. godine protiv Krystian Kaszubowskog kojeg je savladao nokautom nakon 85 sekundi borbe. Ostala tri nastupa Soldić je odrađivao na drugim kilažama (catchweight i srednja kategorija). Patrik Kincl svakako je dostojan protivnik za ponajboljeg KSW-ovog borca i Soldića očekuje vrlo bitan i težak nastup u rujnu. Nadamo se da će ga odraditi u Puli.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend