Lokalne vijesti

KSB: Uvjetne osude neće se izricati za djela vezana za proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga

U Uredu predsjednika Općinskog suda u Travniku održan je sastanak kojem su nazočili predsjednik Općinskog suda Travnik, Goran Dujić, sudac Adis Mehić, glavni kantonalni tužitelj, mr. sci. Šemsudin Fuško, te zamjenica glavnog kantonalnog tužitelja, Sanja Hodžić.

Na sastanku je istaknut značaj suradnje sudova  i tužiteljstava i u tom pravcu je organiziran sastanak na kojem se raspravljalo o bitnim pitanjima vezanim za rad suda i tužiteljstva.

Na održanom sastanku usvojeni su zaključci:

  •  da se uvjetne osude neće izricati za djela vezana za proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga (iznimka svjedok tužiteljstva),
  • da se ispunjenje uvjeta za postavljanje branitelja zbog slabog imovnog stanja ili kada to zahtijevaju interesi pravičnosti, odnosno sama opravdanost takvog postavljanja, mora s posebnom pažnjom cijeniti u svakom konkretnom slučaju, ali da to nije na uštrb prava na obranu, koje je jedno od osnovnih načela kako Europske konvencije o ljudskim pravima tako i pozitivnih zakonskih propisa,
  • obvezno dostavljanje Tužiteljstvu obavijesti o datumu pravosnažnosti prvostupanjske presude,

Jedan od zaključaka sastanka je bio da se u narednom razdoblju organizira sastanak glavnog tužitelja, predsjednika Kantonalnog suda u Novom Travniku s predsjednicima općinskih sudova s područja KSB s ciljem ujednačavanja kaznene politike.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend